PARSAPIIRAKKAan löysin ohjeen S-marketista:
POHJA:
150g voita
0,5 dl parmesan raastetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
TÄYTE:
1 kg vihreää parsaa
vettä
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua
KUORRUTUS:
4 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl parmesan raastetta
ripaus rouhittua mustapippuria
Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Kuori parsat ja keitä n. 3 min suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään. Painele taikina piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paistaa pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä. NAM!
"HEDELMÄTORNI" tai mikä lie :)
Kokosin eräänlaisen "tornin", joka kyllä lässähti :(
AINESOSAT:
- Vanillaa vaahdotettuna
- Mascarpone-juustoa
- marenkilevyt
- banaania, viinirypäleitä, kiiwiä ja mansikoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti