torstai 19. toukokuuta 2011

Parsapiirakka ja "hedelmätorni?"


PARSAPIIRAKKAan löysin ohjeen S-marketista:


POHJA:
150g voita
0,5 dl parmesan raastetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä


TÄYTE:
1 kg vihreää parsaa
vettä
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl sitruunamehua


KUORRUTUS:
4 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl parmesan raastetta
ripaus rouhittua mustapippuria


Nypi rasva, juustoraaste ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina. Anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Kuori parsat ja keitä n. 3 min suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Kaada parsat siivilään. Painele taikina piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja. Paistaa pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Lado parsat piirakkapohjalle. Sekoita kuorrutusainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes pinta hyytyy ja saa väriä. NAM!






"HEDELMÄTORNI" tai mikä lie :)


Kokosin eräänlaisen "tornin", joka kyllä lässähti :(


AINESOSAT:

  • Vanillaa vaahdotettuna
  • Mascarpone-juustoa
  • marenkilevyt
  • banaania, viinirypäleitä, kiiwiä ja mansikoita

Ei kommentteja: