sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lihapiirakka


Olen jo pienenä tyttönä Mummin tekemänä saanut tätä syödä ja aina se on yhtä hyvää!

Pellillinen Lihapiirakkaa

n. 1 kg voitaikinaa (ostan yleensä valmista pakastealtaasta)

Täyte:
500 g jauhelihaa (mä käytän aina naudanpaistijauhelihaa)
2 sipulia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(hieman timjamia ja/tai paprikamaustetta)
1 dl kermaa
4 dl keitettyä riisiä (n. 1 1/2 dl raakana) (maukkaampaa tulee, jos riisien keitinveteen lisää lihaliemikuution!)
2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Keitä riisi ja kananmunat.
Kuullota hienonnettu sipuli pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja kerma. Hauduta n. 5 min. Lisää seokseen keitetyt riisit ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon vielä hienonnettu keitetty kananmuna.
Kauli voitaikinasta kaksi pellin kokoista "neliötä". Levitä täyte voitaikinalevyjen väliin. Käännän yleensä ylemmän levyn reunat alimman alle, jotta piirakka ei "repeä" reunoista. Pistele pinta haarukalla. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.

NAUTI!

4 kommenttia:

Milky kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla! Varmasti hyvää :) Kiitos ohjeesta!

HelmiHanna kirjoitti...

Milky: Kannattaa kokeilla! Jos kirjoittamani ohje on jotenkin vaillinainen, niin kysy ihmeessä tarkennuksia! ;)

Titta kirjoitti...

Taas yks syy lisää, miks ois ihana olla sun(kin :D) naapuri... Kaiken muun lisäks mä voisin aina välillä tilata iltapalaksi jotain pikku-lämmintä sun uunista! :) Ääh, kauhee nälkä nytkin. Eikä jääkaapissa mitään mitä tekis mieli. Plaah. Sä oikeen kidutat mua näillä kuvillas ;D

HelmiHanna kirjoitti...

Voi harmi, et oot kuitenkin sen verran kaukana, et ei ihan ehkä onnistu noi "heittotaidot" ;) Eikä mulla muuten olekaan enää sitä lihapiirakkaa (se meni miehille, raskaan työn uurtajille Nauvoon mökkiprojekteihin), mut taitaa tuolla olla vielä puolikas suklaakakku-kokeilun puolikas jääkaapissa :) Antaisin kyllä mielelläni sun maistaa, jos oisit aidan takana :)